Ε.ΝΟ.Β.Ε. - ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Front_Banner

Ζητήματα από την εφαρμογή του ΓΚΠΔ και σύγχρονες προκλήσεις

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια από τις σπουδαιότερες και πλέον αναγνωρίσιμες νομικές κατακτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισάγοντας ένα νέο και ισχυρό μοντέλο προστασίας των προσώπων. Οδεύοντας προς τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη εφαρμογής του, η συμμόρφωση με τις επιταγές του Κανονισμού αποδεικνύεται συχνά δυσχερής στην πράξη. Συγχρόνως, η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων φαντάζει για πολλούς ως απαγορευτική, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το εύρος της προστασίας των προσώπων ως υπερβολικό. Οι προκλήσεις αυτές – και όχι μόνον - θα απασχολήσουν τους εξαιρετικούς εισηγητές στη νέα διαδικτυακή εκδήλωση της Ε.ΝΟ.Β.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, στις 6 μ.μ. με τίτλο: «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΚΠΔ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ».

 

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η υποβολή δήλωσης συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.sakkoulas.gr 

Διαδικτυακή εκδήλωση για την δικαστική συνεργασία σε αστικές & εμπορικές υποθέσεις μετά το brexit

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε μία σειρά από θέματα ιδιαίτερα σοβαρά έως και απλά, άλλα από τα οποία λύθηκαν ως ένα βαθμό άλλα δεν επιλύθηκαν ενώ υπήρξαν και άλλα που κατά βάση δεν αντιμετωπίστηκαν. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το ζήτημα της αναγνώρισης και της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων ιδίως σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.

Εξαιρετικοί, νέοι κατά βάση νομικοί με ιδιαίτερη ενασχόληση στο αντικείμενο και με άριστη γνώση των αγγλικών πραγμάτων, υπό τον συντονισμό του καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, κ. Πάρι Αρβανιτάκη, θα προσεγγίσουν με τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους τα ανακύπτοντα ζητήματα για τη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT.

Το Δ.Σ. της Εταιρίας Νομικών Βορείου Ελλάδος με τη συνεργασία των εκδόσεων  ΣΑΚΚΟΥΛΑ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 6 μ.μ. σύμφωνα με τη συνημμένη πρόσκληση. Η εκδήλωση αυτή θα καταβληθεί προσπάθεια να μεταδίδεται ταυτόχρονα και μέσω του  YouTube.

 

Η εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο YouTube

 

Βιογραφικά Εισηγητών

Διαδικτυακή εκδήλωση για το πτωχευτικό δίκαιο

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00, θα λάβει χώρα η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Ε.Νο.Β.Ε.  με θέμα «Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων». Σ΄ αυτή θα παρουσιαστούν από εξαιρετικούς ακαδημαϊκούς - εμπορικολόγους πτυχές των νέων νόμων 4738/2020 «ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» και 4745/2020 «ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 κ.λπ.». Τα νομοθετήματα αυτά έρχονται να ρυθμίσουν καταστάσεις από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας βαρύτατα τα τελευταία χρόνια, και οι οποίες, δυσμενείς ασφαλώς, επιτάθηκαν από τους οικονομικούς και όχι μόνον αποκλεισμούς της πανδημίας του κορονωϊού. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με τη συνδρομή και τεχνική υποστήριξη των εκδόσεων ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε. Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ο σχετικός σύνδεσμος από την ιστοσελίδα της για τη σχετική εγγραφή είναι ο:    https://www.sakkoulas.gr/extref/inf/MTE1MzYgZXZlbnQgMTE/

Το βίντεο της εκδήκωσης.

 

 

 

Επιστημονική διημερίδα με θέμα: "Ο νέος Ποινικός Κώδικας και το Κράτος Δικαίου".

Η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων και η Εταιρεία Νομικών Βορείου Ελλάδος σας προσκαλούν σε επιστημονική διημερίδα με θέμα: "Ο νέος Ποινικός Κώδικας και το Κράτος Δικαίου" την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 (17:45΄) και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 (09:45΄) στην Αίθουσα εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη.

Επιστημονική ημερίδα προς τιμή του Δ. Κράνη με θέμα: "Η συμβολή του ΚΠολΔ στην αποτελεσματική παροχή έννομης προστασίας".

Η Εταιρεία Νομικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε επιστημονική ημερίδα προς τιμή και με αφορμή την αφυπηρέτηση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κου Δημήτριου Κράνη με θέμα: «Η συμβολή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην αποτελεσματική παροχή έννομης προστασίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 17.00΄ στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 29, στη Θεσσαλονίκη.

 

 

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ     Ι. Δραγούμη 5  546 24 Θεσσαλονίκη

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ   Δικηγόρος παρ΄ Α.Π. Πρόεδρος ΕΝΟΒΕ

Βασ. Ηρακλείου 26  546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  τηλ.: 2310-273484  φαξ:  2310-273987  info@enobe.org.gr