Ε.ΝΟ.Β.Ε. - ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Front_Banner

Η συμβολή της Ε.ΝΟ.Β.Ε. για την επέτειο του 1821

Με την ευκαιρία της επετείου της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 το Δ.Σ. της Ε.ΝΟ.Β.Ε., θέλοντας να συμμετάσχει στους εορτασμούς, ζήτησε από το μέλος του, την ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Γιάννα Καρύμπαλη – Τσίπτσιου να συγγράψει ένα πόνημα για την «Ιδεολογία και τα Θεσμικά Επιτεύγματα του Επαναστατημένου Ελληνισμού». Η κ. Καρύμπαλη-Τσίπτσιου ανταποκρίθηκε ευχαρίστως και το ΔΣ της Ε.ΝΟ.Β.Ε. την ευχαριστεί θερμά. Όμοια υποχρέωση αισθάνθηκε και ο Πρόεδρος, κ. Αθανάσιος Γεωργιάδης ο οποίος και συνέγραψε μία επιφυλλίδα μάλλον για τον «Αγώνα των Ελλήνων και την επανάσταση του 1821 ως αφετηρία γέννησης του σύγχρονου ελληνικού κράτους»

 

Άρθρο Κας. Καρύμπαλη-Τσίπτσιου

Άρθρο Προέδρου Ε.ΝΟ.Β.Ε.

Μήνυμα του Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η πανδημία του κορωνοϊού όπως ήταν φυσικό έπληξε και την επιστημονική κοινότητα.

Οι επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως τις είχαμε συνηθίσει με την αμεσότητά τους, μας λείπουν. Ωστόσο, νέες μορφές συζήτησης εμφανίστηκαν, που αναπληρώνουν με σχετική έως και μεγάλη επιτυχία το κενό. Η επιστήμη με τις σπουδαίες τεχνολογικές προόδους άνοιξε νέους δρόμους. Βοήθησε τους ανθρώπους, πολλούς μαζί και ταυτόχρονα, να επικοινωνούν συλλογικά μεταξύ τους από απόσταση. Δημιουργήθηκαν νέες συνέργειες που καταγράφονται στις θετικές εξελίξεις του ανθρώπινου πολιτισμού.  Αυτές οι συνέργειες, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, πέτυχαν την έκδοση εμβολίων για τον covid-19 σε χρόνο ρεκόρ. Ο άνθρωπος δεν θα σταματήσει να προσαρμόζεται και να πολεμά. Αρκεί να παλεύει βέβαια για την ευημερία την συλλογική και μέσα από αυτή και την ατομική του.

Σ΄ αυτό το νέο διαμορφούμενο κοινωνικό γίγνεσθαι, η Εταιρεία Νομικών Β. Ελλάδος προσπαθεί να βρει τους δρόμους της. Ήδη κάτι που φαινόταν ίσως και αδύνατο, το καταφέραμε. Οργανώνουμε την πρώτη μας διαδικτυακή εκδήλωση (δείτε στη στήλη των εκδηλώσεων). Ζητούμε να είστε επιεικείς με τα ίσως αναπόφευκτα λάθη της πρώτης φοράς.

Ελπίζοντας σύντομα να ξεχάσουμε το οδυνηρό 2020, εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Υγεία και δύναμη!

Αθανάσιος Γεωργιάδης

Νοέμβριος 2020

 

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Τροποποίηση Καταστατικού

Διεξήχθη η τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.ΝΟ.Β.Ε. όπως είχε προγραμματιστεί. Από τις αρχαιρεσίες της 1ης Ιουνίου 2020  προέκυψε νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα. Ο δικηγόρος κ. Αθανάσιος Γεωργιάδης επανεξελέγη ως Πρόεδρος, ο καθηγητής κ. Παρασκευάς Αρβανιτάκης ως Αντιπρόεδρος, ο δικηγόρος κ. Αντώνιος Νεδελκόπουλος ως γενικός γραμματέας, ο δικηγόρος κ. Σωτήριος Μπαλτάς ως ταμίας και μέλη η καθηγήτρια αστικού δικαίου στο ΑΠΘ κ. Γιαννούλα Καρύμπαλη – Τσίπτσιου, ο κ. Απόστολος Καραγκουνίδης, αναπλ. καθηγητής εμπορικού δικαίου στο ΔΠΘ και ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος επίκ. καθηγητής Πολιτ. Δικονομίας στο ΔΠΘ. Ακόμη, τα μέλη της Ε.ΝΟ.Β.Ε. ενέκριναν την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας που αναρτάται στην οικεία θέση.

Η Γενική Συνέλευση της 1ης Ιουνίου 2020 θα διεξαχθεί κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΝΟ.Β.Ε. ενημερώνει τα μέλη του ότι η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα κανονικά το απόγευμα στο Κτήριο της Διαγωνίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (είσοδος από την οδό Ισαύρων, 4ος όροφος). Η αίθουσα θα είναι ανοικτή χάρη στην προσφορά του ΔΣΘ από τις 6 μμ ώστε να γίνεται με άνεση η προσέλευση και η εγγραφή. Δεν  θα υπάρξει πρόβλημα με τον covid-19. Υπάρχει ευρύχωρος ανελκυστήρας όπου μπορούν να ανεβαίνουν 2 άτομα τη φορά, η αίθουσα είναι μεγάλη και τα μέλη μπορούν να κάθονται αραιά, θέση παρά θέση. Αντισηπτικό θα υπάρχει ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας.

Αρχαιρεσίες Ε.Νο.Β.Ε. - Απολογισμός 2017-2020.

Η Εταιρία Νομικών Βορείου Ελλάδος καλεί τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη της να συμμετέχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση προς εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και παρουσίαση του Απολογισμού της τριετίας 2017-2020, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου 2020 και ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ο ορ. του κτιρίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην οδό Βύρωνος 2 (Διαγώνιος).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση έχει οριστεί για την ίδια ημέρα στις 19:00 στην ίδια αίθουσα.

Σε περίπτωση εκ νέου μη επίτευξης απαρτίας η επόμενη επαναληπτική Γενική Συνέλευση έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 14η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 στην ίδια ως άνω αίθουσα, ενώ σε περίπτωση που και τότε δεν πραγματοποιηθεί, θα επαναληφθεί στην ίδια αίθουσα τη Δευτέρα, 5η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00 στην ίδια αίθουσα.

Απολογισμός 2020

 

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ     Ι. Δραγούμη 5  546 24 Θεσσαλονίκη

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ   Δικηγόρος παρ΄ Α.Π. Πρόεδρος ΕΝΟΒΕ

Βασ. Ηρακλείου 26  546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  τηλ.: 2310-273484  φαξ:  2310-273987  info@enobe.org.gr